Bodemisolatie

De kruipruimte is vaak een vochtige plek die soms zelfs een beetje onder water staat. Het is niet heel gezond, geeft overlast en kan ook schade veroorzaken. Bij bodemisolatie plaatsen we isolatiemateriaal op de bodem van je kruipruimte. Hierdoor bespaar je energie, verhoog je je wooncomfort en stijgt de waarde van je woning. Op deze pagina lees je alles over het isoleren van je kruipruimte.

Wat is bodemisolatie precies?

Bodemisolatie, ook wel kruipruimte isolatie genoemd, is een effectieve manier van isoleren die doorgaans wordt toegepast indien vloerisolatie geen optie is. In dat geval is de kruipruimte niet hoog genoeg om het isolatiemateriaal aan te brengen. Je bodem isoleren helpt je besparen, maar minder dan met vloerisolatie.

Heeft het zin om een kruipruimte te isoleren?

Een natte of vochtige kruipruimte kan de oorzaak zijn van een vochtige woning of vloer. Wanneer de kruipruimte erg nat is kan het vocht door de vloer de woning intrekken. Door isolatie in je kruipruimte aan te brengen, wordt vocht geweerd, waardoor je wooncomfort verbeterd. Het heeft dus zeker zin om een kruipruimte te isoleren.

Zeg dag tegen vocht

Door bodemisolatie aan te brengen, neemt het vocht en de tocht vanuit je kruipruimte af en verandert deze ruimte in een behaaglijke, droge plek onder je huis. Drogere lucht is makkelijker op te stoken. Zo bespaar je op energiekosten en geniet je van meer warmte in je woning.

Je kruipruimte isoleren met bodemisolatie parels

Voor het isoleren van je bodem gebruiken we bodemisolatieparels, HR-IsoPearl. Dit zijn kleine bolletjes die in een laag van 20 tot 35 centimeter op de bodem van je kruipruimte geblazen worden. Deze bolletjes hebben bijzonder hoge isolatiewaarden en nemen geen vocht op. Ook zijn de bodemisolatie parels bestand tegen schimmels, zuren en vocht. We kiezen voor deze parels, omdat ze in een dikke laag aangebracht kunnen worden. Dat heeft als voordeel dat je maximaal rendement haalt uit je investering.

Verdien je investering terug

Isoleren kost geld. Gelukkig zijn er een aantal subsidies beschikbaar voor zowel particulieren als bedrijven. De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is hier een voorbeeld van. Sinds januari 2023 kun je al vanaf één isolatiemaatregel subsidie krijgen. Voorheen kon dit pas vanaf twee of meer maatregelen. Hierbij geldt wel: de subsidie is hoger wanneer je kiest voor meerdere maatregelen.

Meer korting door te combineren
Je mag hierbij ook combineren. Kies voor bodemisolatie en laat bijvoorbeeld ook meteen zonnepanelen leggen op je dak of stap over op een warmtepomp. Bij Solease heb je één aanspreekpunt waarmee je samenwerkt. Dat is wel zo makkelijk.

Kiezen voor bodemisolatie of vloerisolatie?

Misschien twijfel je nog tussen de beste oplossing voor je woning, is dat bodemisolatie of vloerisolatie? Hieronder zetten we een aantal richtlijnen op een rij die je helpen bij het maken van de juiste keuze. Heb je na het lezen toch nog twijfels en heb je behoefte aan advies? Neem zeker contact met ons op. We adviseren je graag.

  • Is je kruipruimte goed bereikbaar en minstens 50 centimeter hoog? Dan is vloerisolatie vaak een slimmere keuze.
  • Is je kruipruimte lager dan 50 centimeter? Kies dan voor bodemisolatie.
  • Controleer of je (onder)vloer nog goed is. Indien je vloer aan vervanging toe is, kies dan voor een compleet nieuwe vloer met isolatie.

Kruipruimte isoleren: wat zijn de kosten?

Wat gaat bodemisolatie of kruipruimte isolatie kosten voor jouw woning? Op deze vraag is geen vast antwoord te geven. De exacte kosten worden bepaald aan een aantal factoren. Denk aan de bereikbaarheid van de kruipruimte, de dikte van de isolatielaag, de grootte van de woning en de complexiteit van de ruimte.

Wil je de exacte kosten weten van bodemisolatie voor jouw woning? Vul het contactformulier in en plan een adviesgesprek in bij onze isolatiepartner. We komen graag langs voor een bezoek aan huis waarbij je al je vragen kunt stellen aan de expert. Vragen of meer weten over woningisolatie? Neem contact met ons op!