Warmtepomp Overijssel

In Overijssel wordt vooropgelopen in innovatie en duurzaamheid. Wat is er duurzamer dan je huis verwarmen met een warmtepomp? Vooral als je al zonnepanelen hebt, is een (hybride) warmtepomp in Overijssel een logische volgende stap. Verhoog je wooncomfort en bespaar op je energierekening!

Reserveer de warmtepomp direct

Waarom nu een warmtepomp in Overijssel kopen?

Een warmtepomp in Overijssel kopen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door nu te investeren, profiteer je direct van lagere energiekosten en kun je mogelijk gebruikmaken van subsidies en financiële voordelen die beschikbaar zijn voor duurzame investeringen.

Voordelen van een warmtepomp in Overijssel

  • Energiezuinig: Warmtepompen maken gebruik van natuurlijke energiebronnen, waardoor ze aanzienlijk minder energie verbruiken dan traditionele verwarmingssystemen.
  • Milieuvriendelijk: Door het verminderde energieverbruik dragen warmtepompen bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van een schonere leefomgeving.
  • Lagere energiekosten op lange termijn: Hoewel de initiële investering hoger kan zijn, leidt het lagere energieverbruik tot aanzienlijke besparingen op de energierekening op de lange termijn.

Ieder voordeel heeft een nadeel en dat is voor warmtepompen in Overijssel niet anders. Om ervoor te zorgen dat je  een weloverwogen keuze kunt maken, zetten we hieronder ook de nadelen voor je op een rijtje:

  • Hybride cv-ketel is vereist: voor de aansluiting van een hybride warmtepomp in Overijssel is een hybride cv-ketel nodig. Bij extreem koud weer zal de cv-ketel bijspringen om ervoor te zorgen dat je woning warm blijft. Oudere ketels zijn hiervoor niet geschikt, dus het kan nodig zijn om je huidige systeem te upgraden of een nieuwe ketel te installeren voordat je de warmtepomp kunt gebruiken.
  • Goede isolatie is essentieel: doorgaans vereist een woning die is uitgerust met een warmtepomp een goede isolatie. Voor een hybride warmtepomp zijn spouwmuur-, vloer-, dakisolatie en HR++ glas voldoende. Voor een volledig elektrische variant zijn extra maatregelen vereist.
  • Geluid van de warmtepomp: de buitenunit van een warmtepomp produceert geluid vanwege de werking van de pomp en de ventilator. Om dit te minimaliseren, wordt de buitenunit strategisch geplaatst op locaties zoals een plat dak, tegen de gevel of in de tuin.

Combinatie met zonnepanelen

Jouw warmtepomp in Overijssel in combinatie met zonnepanelen vormt een krachtige duurzame oplossing. Zonnepanelen leveren de benodigde elektriciteit voor de warmtepomp, waardoor het verwarmingssysteem nog energiezuiniger wordt. Bovendien kan de overtollige elektriciteit die door de zonnepanelen wordt opgewekt, worden gebruikt om andere elektrische apparaten in huis van stroom te voorzien of terug te leveren aan het elektriciteitsnet.

Hoe verloopt het installatieproces?

In de meeste gevallen kan de unit zonder extra kosten worden geïnstalleerd. Mocht de installatie in jouw geval wat ingewikkelder zijn, bijvoorbeeld vanwege de plaatsingshoogte, dan wordt dit tijdens een digitale schouw met je besproken. Op deze manier ben je goed geïnformeerd en kom je niet voor verrassingen te staan. Als de digitale schouw is uitgevoerd en jouw woning geschikt blijkt te zijn, kan de installatie binnen twee maanden worden uitgevoerd. Wacht dus niet langer en reserveer vandaag nog jouw warmtepomp in Overijssel!

Direct reserveren via Solease