Warmtepomp Friesland
De provincie Friesland timmert hard aan de weg om duurzaamheid binnen de provincie te stimuleren. Een van de meest duurzame manieren om hier aan bij te dragen is het verwarmen van je huis middels een warmtepomp in Friesland. Zeker in combinatie met zonnepanelen is een (hybride) warmtepomp een logische volgende stap. Hierdoor draag je bij aan een beter milieu én bespaar je op je energiekosten!
Je woning verduurzamen met een hybride warmtepomp in Friesland?
Wil je je huis verduurzamen middels een hybride warmtepomp in Friesland? Dan is dit absoluut een duurzame keuze! De hybride warmtepomp is namelijk een slimme tussenstap voor wie de stap naar volledig elektrische varianten nog niet wil of kan maken. Deze hybride systemen combineren de voordelen van een warmtepomp met die van een traditionele cv-ketel. Hierdoor ervaar je comfort en draag je bij aan een duurzaam leefklimaat. Aangezien er in Friesland een hoge vraag is naar energiezuinige oplossingen, is investeren in een hybride warmtepomp een uitstekende keuze!
Welke voor-en nadelen hebben een warmtepomp kopen in Friesland?
Het kopen van een warmtepomp in Friesland levert je diverse voordelen op. Je bent minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, wat resulteert in lagere energiekosten en een verbeterd wooncomfort. Naast voordelen, zijn er natuurlijk ook nadelen. Deze willen we ook graag benoemen, zodat je tot de juiste keuze kunt komen.
De voordelen
Energiezuinigheid: omdat onze hybride warmtepomp energie put uit natuurlijke bronnen, bespaar je flink op energie. Voorbeelden van deze natuurlijke bronnen zijn water, lucht en de zon.
Besparing op kosten: omdat je minder afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, levert investeren in een warmtepomp je op termijn meer op in de portemonnee.
Duurzaamheid: eigenlijk het belangrijkste voordeel! Doordat je je woning in Friesland middels een warmtepomp verduurzaamt, ontstaat er een verlaging van CO2-uitstoot.
Mogelijkheid tot subsidie: er zijn diverse subsidies en financiële regelingen ingevoerd voor de aanschaf van een warmtepomp in Friesland. Hierdoor houd je ruimte over in de portemonnee!
De nadelen
Geluid: het geluid van de buitenunit van de warmtepomp maakt geluid. De pomp zelf en de ventilator creëren dit geluid. Om die reden plaatsen wij de pomp op strategische plekken zoals een plat dak, de tuin of tegen de gevel. Onze hybride variant is bovendien extra stil!
Goede isolatie vereist: voordat een warmtepomp geïnstalleerd kan worden, is het van belang dat de woning goed geïsoleerd is. Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie en HR++ glas zijn voldoende. Voor een volledig elektrische variant geldt dat er meer maatregelen benodigd zijn.
Een hybride cv-ketel is een must: om een hybride warmtepomp in Friesland te kunnen installeren, dient je cv-ketel ook hybride te zijn. Bij koude temperaturen zal je cv-ketel de pomp bij moeten springen om ervoor te zorgen dat je woning warm blijft. Oudere ketels zijn hier niet compatibel voor. Om die reden zul je dus je huidige systeem moeten upgraden óf een nieuwe ketel aan moeten schaffen.
Hoe installeren wij onze warmtepomp in Friesland?
De unit kan in de meeste gevallen zonder meerkosten worden geïnstalleerd, maar bij complexere installaties, zoals de hoogte van de plaatsing, wordt dit eerst besproken tijdens de schouw. Vervolgens wordt er, nadat jouw reservering bij onze partner is binnengekomen, contact met je opgenomen voor een woningcheck. Via een online schouw bekijken zij de mogelijkheden voor een warmtepomp in jouw woning. Blijkt jouw woning geschikt? Dan kun je een afspraak maken voor een installatie. Dit gebeurt doorgaans binnen twee maanden.
De installatie zelf zal binnen één dag afgerond worden, waardoor je snel kunt genieten van energiebesparing!