Westerstorm blaast zonnepanelen van daken
19/01/2018 – Op donderdag 18 januari kondigde het KNMI code rood af voor een deel van Nederland. Op sommige plekken werd een orkaankracht van bijna windkracht 12 gehaald. De storm blies mensen omver, zonnepanelen vlogen in het rond en zelfs hele daken werden van gebouwen gerukt. Ook op snelwegen gebeurden ongelukken, met name door omgewaaide vrachtwagens, de NS legde het treinverkeer stil en op veel plaatsen zijn bomen omgewaaid.
Met bijna 2000 meldingen bij alarmcentrales en een schade-inschatting minstens 90 miljoen euro, is het niet ondenkbaar dat zonnepanelen beschadigd zijn. Solease, verhuurder van zonnepanelen, biedt volledige ontzorging en garandeert een goed werkend systeem. Dat wil zeggen dat Solease opdraait voor eventuele reparaties aan de zonnepanelen die bij haar klanten op het dak liggen. Pierre Vermeulen, oprichter van Solease, zag de bui al hangen. Echter, tot op heden heeft het bedrijf nog geen melding ontvangen van beschadigde of losgerukte zonnepanelen.
Table of Contents
Veiligheid boven alles
“Het lijkt erop dat zelfs orkaankracht de zonnepanelen van Solease niet van de daken krijgt!”, aldus Vermeulen. Solease hanteert strenge eisen waaraan daken moeten voldoen om in aanmerking te komen voor hun zonne-systeem. “Als wij een dak ongeschikt vinden, horen we wel eens van de potentiële klant dat zijn dak bij een concurrent wel goedgekeurd wordt. Dat baart mij zorgen, want je wil er zeker van zijn dat je een veilige situatie creëert, zowel voor de monteurs als voor de huiseigenaren.”, vervolgt de CEO. Vermeulen maakt daarbij complimenten aan installatiepartners Atama en SolarCentury, die de zonnepanelen van Solease vakkundig monteert op de daken.
Zonnepaneel gesneuveld
“De installaties die gisteren gepland stonden, moesten helaas verzet worden. Met deze storm het dak op gaan, is op z’n zachtst gezegd onverantwoord”, aldus Vermeulen. Bij hem thuis is overigens wel een zonnepaneel gesneuveld in de zware Westerstorm. “Ik had mijn panelen al gekocht voor ik Solease startte, maar ik baal nu wel dat ik niet gewoon mijn panelen huur, net zoals mijn klanten”, besluit hij.
Over Solease
Solease verhuurt zonnepanelen aan particuliere huiseigenaren middels een ontzorgconcept. Het Solease model werkt met een vast maandbedrag dat naast aanschaf en installatie ook de kosten voor financiering, verzekering en reparatie omvat. Klanten kunnen zo zonder investering en gedoe meteen gegarandeerd duurzame energie produceren met hun eigen dak voor een prijs die meestal lager is dan de huidige elektriciteitskosten. De gemiddelde CO2 besparing voor een klant is 2 ton per jaar wat gelijk staat aan 20.000 autokilometers of de jaaropname van 100 bomen.