Informatie over zonnepanelen
Kies een categorie hieronder.
Kies een categorie hieronder.
Vanaf 2050 willen we in Nederland gasvrij zijn. Om dit doel te behalen moeten woningen van het aardgas af. De traditionele cv-ketel op gas wordt vervangen door een warmtepomp en we zullen gaan koken op een inductiekookplaat, in plaats van gaspitten. Gasloos wonen klinkt makkelijk, maar is in de praktijk een behoorlijke uitdaging.
Met jouw elektrische auto elektronische apparaten opladen of terugleveren aan het elektriciteitsnet? Dat klinkt als een utopie! Maar het is al mogelijk met een paar automodellen. We noemen dit bidirectioneel laden. Wat houdt deze slimme manier van laden in, wat zijn de voordelen en wat betekent dit voor de toekomst?
Je woning isoleren heeft als grootste voordeel dat je je wooncomfort verhoogt en kosten bespaart. Echter kun je woningisolatie op allerlei verschillende manieren toepassen. Welke maatregelen voor jouw situatie het beste zijn, is afhankelijk van diverse factoren. Toch zijn er een paar vormen van isolatie die in veel woningen worden uitgevoerd.
Steeds meer mensen willen hun woning duurzaam verwarmen, bijvoorbeeld met een warmtepomp. Met deze ontwikkeling zijn wij ontzettend blij, omdat het betekent dat we samen werken aan een schoner en beter milieu. Wanneer je investeert in een warmtepomp, dan wil je logischerwijs een zo hoog mogelijk rendement behalen en lang genieten van je installatie. Wij vertellen in dit artikel hoe je dit voor elkaar krijgt.
Ben je geschrokken van een hoge energierekening en weet je niet hoe dat komt? Er zijn stiekem best wat elektronische apparaten die veel stroom verbruiken. We zetten de grootste energieslurpers in huis op een rij en geven tips over hoe je je verbruik kunt minderen.
Er is in de winter niks zo vervelend als koude handen en voeten. Wist je dat je vloer of kruipruimte veel warmte aan je huis onttrekt? Naast het isoleren van je spouwmuren, zijn vloer- of bodemisolatie een effectieve manier om je woning warmer te houden en het comfort te verhogen.
Een hoge energierekening voorkomen, de waarde van je woning verhogen of het milieu een handje helpen: allemaal goede redenen om te gaan verduurzamen. Maar waar moet je dan beginnen? Wat is slim om te doen? En wat is voor jou belangrijk? Met onze tips helpen we je op weg bij de keuzes rondom het verduurzamen van je huis.
Wil jij je huis op een duurzame manier verwarmen of koelen? Dan denk je misschien als eerste aan een airconditioningsysteem. Maar als je je al wat meer verdiept hebt in duurzame alternatieven, dan weet je dat ook een warmtepomp een slimme keuze kan zijn. Maar wat zijn nu de verschillen en welk systeem is zuiniger?
Nog tot en met december 2023 geldt er een energie prijsplafond in Nederland voor huishoudens en andere kleinverbruikers. Hierdoor betaal je tot een bepaald verbruik maximaal het plafondtarief voor gas, stroom en stadsverwarming. Het prijsplafond voor energie is ingesteld door de overheid om de koopkracht te laten stijgen. Maar wat is een prijsplafond nu precies, hoe werkt het en wanneer profiteer je ervan?
Wanneer je nieuwe zonnepanelen geleverd krijgt, wil je deze misschien het liefst zelf installeren. Het advies is echter om dit niet zelf te doen. Waarom dat zo is en waarom je het installeren van zonnepanelen beter kunt overlaten aan professionals vertellen we je in deze blog!
Om het maximale rendement uit je zonnestroomsysteem te halen is het essentieel om de zonnepanelen onder de juiste hellingshoek en in de juiste richting op je dak te plaatsen. Hiermee zorgen we ervoor dat de panelen worden blootgesteld aan de meeste hoeveelheid zonlicht. Maar hoe bereken we nu precies de hellingshoek van zonnepanelen?
Dakkapellen zijn in Nederland niet ongewoon. Ze nemen een deel van het dak in beslag, maar vergoten hiermee het woonoppervlak. Als je overweegt zonnepanelen te installeren is het logisch dat je je afvraagt of het ook mogelijk is om zonnepanelen op de dakkapel te laten plaatsen. Maar wat komt hierbij kijken en is het wel verstandig?
Terugleverkosten, ze schrikken menig (toekomstig) zonnepaneelbezitter af. Hoe kun je jouw zonne-energie zo goed mogelijk inzetten voor eigen gebruik zodat je minimale terugleverkosten betaalt en maximaal bespaart? We vertellen je er graag meer over!
Dinsdag 14 mei 2024 hebben de partijen PVV, VVD, NSC en BBB een ‘onderhandelingsakkoord’ bereikt. Hieruit blijkt dat de salderingsregeling sneller geschrapt zal worden dan gepland. Hoe ziet de toekomst eruit en wat betekent dit nu precies voor eigenaren van zonnepanelen?
Zonnepanelen hebben een positief effect op je energielabel. Je voorziet je woning immers van groene stroom. Hoe energiezuiniger een woning, hoe beter of hoger het energielabel wordt en dus ook hoe meer de woning waard wordt. Maar hoe pas je je energielabel aan na zonnepanelen en wat levert het je op?
Op 20 december is er in de Eerste Kamer een wetsvoorstel aangenomen over de afschaffing van de btw op zonnepanelen voor particulieren. Het 0% btw-tarief zal gaan gelden vanaf 1 januari 2023. Het terugvragen van de btw op het zonnestroomsysteem is daarmee verleden tijd. Je kunt zonnepanelen direct zonder btw aankopen, wat tijd en energie scheelt. Wil je zonnepanelen huren, dan is de btw nog steeds 21%.
Met jouw elektrische auto elektronische apparaten opladen of terugleveren aan het elektriciteitsnet? Dat klinkt als een utopie! Maar het is al mogelijk met een paar automodellen. We noemen dit bidirectioneel laden. Wat houdt deze slimme manier van laden in, wat zijn de voordelen en wat betekent dit voor de toekomst?
Ben jij jouw huis aan het verduurzamen? Dan mogen de warmtepomp en zonnepanelen zeker niet op jouw to-do list ontbreken. Een warmtepomp is zeer efficiënt in het verwarmen van jouw huis, maar verbruikt toch nog best wel wat elektriciteit. Om dit te compenseren is de keuze voor zonnepanelen een hele logische.